Zoeken naar hernia

 1. Akvalito Algemene Voorwaarden Privacy Verklaring Website ontwikkeling door Technologic Hosting door @iPower hernia
 2. Hernia Wikipedia. Ga naar navigatie zoeken. Neem het voorbehoud bij medische informatie in acht. Raadpleeg bij gezondheidsklachten een arts. Frontale röntgenfoto van de borstkas. Er is een hernia van Morgagni te zien. Een hernia of breuk is de uitstulping van een orgaan of weefsel uit de lichaamsholte waar het normaliter in ligt. Er bestaan verschillende hernia's. De meest voorkomende ontwikkelen zich in de onderbuik als een zwakte van de buikwand evolueert tot een lokaal gat of defect waar de uitstulping optreedt. Zie liesbreuk en navelbreuk.
 3. Hernia De Fysiotherapeut. Adviezen voor een goed herstel in de eerste weken na de ingreep. Extra aandacht voor uw houding. Uw herniaoperatie is achter de rug. En natuurlijk wilt u het dagelijkse leven weer snel oppakken. Het kost echter tijd om volledig van de ingreep te herstellen. Uw lichamelijke conditie leeftijd en eventuele eerdere operaties zijn uiteraard van invloed op uw herstel. Het is daarom zeker belangrijk om vooral in de eerste zes weken te letten op uw houding en de bewegingen die u maakt.
 4. Hernia Hernia Nuclei Pulposi Aandoeningen Gezondheidsplein.nl. Wat is een hernia? Hernia betekent letterlijk breuk of uitpuiling. Het is een aandoening die in Nederland veel voorkomt vooral bij mensen met een instabiele rug of bij mensen die de rug verkeerd belasten. Om te kunnen begrijpen wat een hernia is moet je eerst iets weten over de opbouw van je wervelkolom. Je wervelkolom bestaat uit wervels en tussenwervelschijven die bij elkaar gehouden worden door banden spieren en pezen. Er kan een uitstulping van een tussenwervelschijf ontstaan wat een hernia wordt genoemd.
 5. Hernia Symptomen hoe herkent u een hernia? Brochures met patiënten informatie. Wachtlijst en wachttijden hernia operatie. Uw chirurg Menno Iprenburg. Hernia symptomen hoe herkent u een hernia? Hernia sypmtomen kunnen heel verschillend zijn maar de eerste klacht is vaak pijn in uw onderrug. Omdat een hernia op zenuwen in uw rug drukt kan de pijn ook uitstralen naar een of beide benen. Deze pijn kan samen gaan met krampen in spieren. Het gevolg daarvan is dat de normale kromming van uw wervelkolom verandert in het gebied boven uw heupen. U zult merken dat u wat voorovergebogen kunt gaan staan of naar links of naar rechts gaat hellen. Soms pijnklachten soms niet.
 6. Hernia-rugpijn.be. Wat zijn de klachten van hernia? Wat is de diagnose van hernia? Wat is de behandeling van Hernia? Rugpijn vrij slapen met hernia? Alles over hernia en wat er aan te doen. Bij wie komt het voor? Wat kan je eraan doen. Op deze website vind je alvast heel wat antwoorden. Hernia is de afkorting van hernia nuclei pulposi en betekent uitstulping. Bij een hernia ontstaat er een scheur in de buitenband de annulus fibrosus van een tussenwervelschijf. Deze discusvormige schijf vormt de verbinding. Welke soorten hernia bestaan er?
 7. Rughernia. Een hernia Hernia Nuclei Pulposi HNP is een uitstulping van de tussenwervelschijf. Deze uitstulping drukt op een zenuw waardoor pijnklachten in het been ontstaan eventueel met verschijnselen van uitval van de zenuw doof gevoel krachtsvermindering. Hernia operaties horen tot de meest frequent door neurochirurgen uitgevoerde ingrepen. Van de bijna 11.000 die er elk jaar in Nederland worden gedaan nemen de neurochirurgen er ruim 9000 voor hun rekening. Veel vaker nog worden neurochirurgen met het probleem van de rugpijn geconfronteerd. Het is niet duidelijk of rugpijn als het gevolg van een hernia beschouwd moet worden.
 8. Rughernia Nederlandse Vereniging voor Neurochirurgie. Hernia en rugklachten in het algemeen kunnen in bepaalde families vaker voorkomen. Vermoedelijk is de belangrijkste factor een erfelijke d.w.z. een aangeboren aanleg om een hernia te krijgen. Hernia operaties zijn de meest frequent door neurochirurgen uitgevoerde ingrepen jaarlijks worden in Nederland ongeveer 11.000 herniaoperaties uitgevoerd waarvan er ruim 9000 door neurochirurgen worden gedaan. Anatomie van de wervelkolom. De wervelkolom vormt de spil van het bewegingsapparaat. Ze omhult het ruggenmerg en de zenuwwortels en vormt de aanhechting van het bekken en alle belangrijke spieren van de romp.
 9. Werkendlichaam Hernia in de rug Hernia Nuclei Pulposi. U bent hier Menu Problemen ziektes en aandoeningen Hernia in de rug Hernia Nuclei Pulposi. Hernia in de rug Hernia Nuclei Pulposi. Doorsnede door twee wervellichamen met tussenwervelschijf. Hernia betekent letterlijk breuk of uitpuiling. Dat betekent in dit geval dat er een tussenwervelschijf uitpuilt buiten de normale tussenwervelschijfruimte meestal onder in de rug. Een hernia in de rug wordt ook wel Hernia Nuclei Pulposie HNP genoemd. Als deze uitpuiling drukt op een zenuwwortel ontstaan klachten zoals uitstralende pijn in billen been en soms de voet. De huid kan anders aanvoelen gevoelloos of juist gerriteerd.
 10. Hernia Ziektebeeld Ziekenhuis.nl. Naar het overzicht van ziektebeelden. Wat is een hernia? Een hernia is een ander woord voor uitstulping. Een uitstulping van de tussenwervelschijf wordt ook wel een Hernia Nuclei Pulposi HNP genoemd. Deze uitstulping kan op een zenuw drukken waardoor er pijnklachten in een arm of een been kunnen ontstaan. Een hernia wordt vaak als synoniem gebruikt voor een rughernia maar er bestaan wel twintig verschillende type hernia's. Hier de meest voorkomende op een rijtje. In deze tekst zullen we ons vooral richten op de rughernia omdat deze in het westen het meest voorkomt.
 11. Hernia in de rug Ik heb een hernia in de rug Thuisarts.nl. De wervelkolom bestaat uit wervels en tussenwervelschijven. Die worden bijeengehouden door banden spieren en pezen. Door onbekende oorzaak kan een uitstulping van een tussenwervelschijf ontstaan. Dit noemen we een hernia. Meestal zit een hernia onder in de rug. De hernia kan op een zenuwbaan drukken en deze prikkelen of irriteren. Wat zijn de verschijnselen van een hernia in de rug? Een hernia kan pijn in één been geven die doortrekt tot in het onderbeen soms tot in de voet. De pijn in het been is scherp. Bepaalde houdingen of bewegingen maar ook hoesten niezen of persen kunnen de uitstralende pijn oproepen of versterken. De meeste mensen met een hernia hebben ook pijn in de onderrug. Soms is er krachtverlies in het been of een gevoel alsof het been slaapt.